Gotujemy24.pl

Szaszłyki wieprzowe

12h
Przygotowanie 30 min | gotowanie: 5 min | liczba porcji 6 porcji

Składniki

  • 2 kg mięsa – łopatka lub karkówka, nie może być zbyt suche
  • 6 sporych cebul
  • 1 słoik majonezu
  • 1 paczka ziaren kolendry
  • 1/2 paczki liści laurowych

Przygotowanie

  1. Mięso pokroić na spore kawałki
  2. Cebule pokroić w ćwiartki i porozłączać warstwy
  3. Zamarynować przez np. noc mięso z cebulą, majonezem, kolendrą i liśćmi laurowymi
  4. Nadziewać na szpadki same mięso, lub mięso/cebula
  5. Grillować na możliwie największym żarze, najlepszy do szaszłyków będzie mangał
Kategoria:

Zostaw ocenę

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

*

1 2 3 4 5