Gotujemy24.pl

Chińska surówka z kapusty

80
Przygotowanie 20 | gotowanie: 60 | liczba porcji 6-10

Składniki

  • 1 główka kapusty
  • 2 marchewki
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka octu ryżowego
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1 łyżka soli

Przygotowanie

  1. Kapustę poszatkować, marchewkę zetrzeć na grubej tarce
  2. Do garnka wlać ocet, olej, dodać sól, cukier i czosnek – podgrzać do całkowitego rozpuszczenia i wymieszania się składników
  3. Dodać zalewę do kapusty z marchewką i wymieszać, ugniatając kapustę
  4. Odczekać z godzinkę aż się przegryzie i przestygnie

Zostaw ocenę

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

*

1 2 3 4 5